Växjö numret för stort för Leksand

Växjös superform håller i sig. På lördagen slog man Leksand på bortais (6–1) – vilket var smålänningarnas

femta raka seger och man har bara en förlust på de nio senaste matcherna.

Leksand inledde piggt med tappade tempot totalt efter halva första perioden, vilket bäddade för Växjös 1–0.

I mittperioden var laget chanslöst och 3–0 i paus var i underkant.

Hemmalaget kom ändå in med ny energi i mittperioden, var nära att näta, men istället var det gästerna som med två snabba mål fick Oscar Alsenfelt i LIF-kassen att byta med Joakim Lundström.

Tröstmålet gjordes av Tomi Sallinen som styrde in Johan Rynos skott.

– Vi gör en okej insats första nio minuterna, sedan är det deras match. Det är ett skickligt lag vi möter, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till C More efter matchen.