Växjös Nick Bailen, Dennis Everberg och Olli Palola jublar efter ett mål. Foto: Bildbyrån

Växjö och Frölunda jagar Europatiteln

Uppdaterad
Publicerad

Drömmen om Europatiteln lever alltjämt för Växjö Lakers och Frölunda. SVT Sport sänder Växjös semifinal mot Sparta Prag i kväll.

Det drar ihop sig i Champions Hockey League (CHL) och under tisdagen inleder både Växjö Lakers och den regerande mästaren Frölunda semifinalspelet.

Sex raka segrar i SHL vittnar om att det är ett formstarkt Växjö Lakers som tar emot Sparta Prag hemma i Vida Arena.

Champions Hockey League

Växjö – som inte hade den bästa inledningen på säsongen – säkrade semifinalplatsen efter att ha vunnit dubbelmötet med schweiziska Zürich Lions med totalt 3-2.

Växjö vill lyfta

För att det ska bli en finalplats krävs det att laget från Småland – som för två säsonger sedan förlorade bägge CHL-mötena mot Sparta Prag -  höjer sig även i Europaspelet menar tränaren Sam Hallam.

– Den gången var det lite klasskillnad. De kontrade ut oss och var väldigt skickliga med pucken. Det är bitar vi kommer att lyfta oss i inför det här mötet, säger Hallam till Smålandsposten.

Växjös match har nedsläpp 20.00 och sänds i SVT 24, på svtsport.se och i SVT Sport-appen.

Frölunda börjar hemma

Den svenska mästaren Frölunda – som även är regerande CHL-mästare – ställs i sin tur mot schweiziska Fribourg efter att ha slagit Linköping med totalt 9-2 i kvartsfinalspelet.

Även Frölunda inleder dubbelmötet på hemmaplan, 19.00 i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet