Växjö Lakers vann med 4-1 mot Rögle efter 1-0 av Teemu Laakso Foto: BILDBYRÅN

Växjö tillbaka i vinnarspåret – vann mot Rögle

Det blev en tuff match för Rögle när man tog emot de svenska mästarna Växjö Lakers på hemmis. Gästerna tog ledningen redan i den första matchminuten och hemmalaget var chanslöst mot slagskotten som avgjorde mötet. ”Det var en viktig seger”, säger Växjö-målvakten Christopher Nihlstorp till C More efter matchen.

Det smällde till direkt i matchen mellan Rögle och Växjö. Med mindre än minuten spelad satte Teemu Laakso ledningsmålet 1-0 för Växjö efter ett drömläge från utkanten av tekningscirkeln. Pucken satt med ett distinkt skott i krysset och Rögle fick redan i inledningen av matchen börja jaga kvittering.

Åtta minuter in i den andra perioden utökade Växjö sin ledning till 2-0 efter ett fint anfall där Joey Crabb fick pucken serverad och kunde dra till direkt. Skottet studsade på spelare framför målvakten Lars Volden innan den gled in i mål.

3-0 kom knappt en minut senare. Niclas Lundgren gjorde, precis som Laakso, sitt andra mål den här säsongen när han skicakde iväg ett skott från backplats och såg den leta sig in i nät. Med 3-0-ledning lyckades Rögle spräckte nollan till slut och reducerade till 1-3. Felix Schütz gjorde sitt tredje mål i den gröna tröjan och den här gången med stor hjälp av Mattias From, som gav Schütz en lysande passning framför öppet mål.

Växjö fortsatte pressa

Bortalaget Växjö ville svara på baklängesmålet man åkte på och pressade Rögle hårt fram till den andra periodpausen. Men med 3-1-ledning utökade Växjö ytterliggare i den tredje perioden genom Cory Murphy som satte 4-1 för bortalaget. Murphy gjorde en snarlik kopia på 1-0-målet från Laakso, ett slagskott som satt i krysset och Volden var helt chanslös. Ett klassmål av Murphy stängde igen matchen med resultatet 4-1 till Växjö. En viktig seger för de regerande mästarna.

– Vi har torskat några matcher så det var skönt att hitta tillbaka till vinnarspåret, säger Växjös målvakt Christopher Nihlstorp till CMore.