Foto: TT Nyhetsbyrån

”Vi kommer få se en fantastisk final”

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland och Kanada kommer i morgon att göra upp om VM-guldet. Det är en match som SVT:s expert Patrik Ross ser fram emot.

”Jag tror att vi kommer att få se en helt fantastisk final”, säger han.  

Ross ser Kanada som knappa favoriter. 

– Jag ser ett litet plus på Kanada som har gjort en otroligt bra turnering så här långt. Spelare att se upp med är (Jason) Spezza och (Tyler) Seguin, som har glänst. Vi väntar lite på (Sidney) Crosby som vi hade förväntat oss skulle dominera mer, säger han, men räknar inte bort det ryska laget:            

Ishockey-VM

– Det kändes som att det släppte lite för dem efter det första målet, det var som att de hade ett ok över sig. Men om de börjar matchen i morgon som de avslutade i kväll kommer vi att få en fantastisk final, säger han.

”Otroligt skickliga lag”

Att Ross ser fram emot matchen går inte att ta miste på.

– Det är två otroligt skickliga lag som spelar med hög fart och press i spelet, och med många individuellt skickliga spelare. Jag tror att vi kommer få se en helt fantastisk final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet