Foto: TT Nyhetsbyrån

Wennberg: ”Håller man i pucken får man spela mer”

Uppdaterad
Publicerad

”Vill jag spela så är det vad som gäller, och då gör jag så”, säger Alexander Wennberg och skrattar.

Andra säsongen i NHL, och Columbus, blev ett ordentligt genombrott för den 21-åriga centern. Han känner ett nytt lugn säger han, som han tänker ta med sig in i sitt första senior-VM.

De är, än så länge, sex stycken NHL-spelare i Pär Mårts trupp. Tre av dem forwards. Förbundskaptenen har parat ihop Wennberg med betydligt mer rutinerade Detroitspelaren Gustav Nyquist. De avgjorde i förlängningen mot Lettland i VM-premiären igår. Wennberg med passningen till målskytten Nyquist.

– En grym spelare, snabb på rören som vrider och vänder. Och målskytt också, som behövs i såna här mästerskap. Otroligt kul för min del att få spela med honom, säger Wennberg

Ishockey-VM

Linus Klasen är tredjelänk i kedjan. Klasen som vann poängligan i det Schweiziska slutspelet i år. En spännande kedja med förutsättningar att skapa oreda i anfallszon.

– Vi gjorde många saker bra igår, men vi måste skjuta mer, menar Nyquist.

Segerdagen

Här i Moskva förbereds ”Segerdagen” till minne av Andra Världskrigets slut och ett ovanligt lugn vilar

över de centrala delarna av staden. Det ökända trafikkaoset är borta och luften är lätt att andas. Överallt syns orange-svarta band och rosetter. På förmiddagen övade otaliga Mig-plan imponerande formationer i luftrummet tätt över våra huvuden.

Det är upplagt för pampiga ceremonier, som alltid den nionde maj i den här delen av världen.

Extra tufft då kanske att hemmanationen förlorade sin premiärmatch igår. Dessutom med hela 3-0 mot Tjeckien.

Hur var coachen i omklädningsrummet efter matchen?

– Eh, (Paus), det håller jag för mig själv, ler Sergei Kalinin förläget. Forward i New Jersey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet