Pernilla Winberg satte avgörande straffen. Foto: Bildbyrån

Damkronorna vann efter straffar

Damkronorna tappade 2–0 till 2–2 mot Tyskland, men lyckades till slut knipa extrapoängen efter att matchen gått till straffar. ”Det var riktigt skönt. Det var bra fart i matchen”, säger Pernilla Winberg till Corren.

Pernilla Winberg var tillbaka på i landslaget efter ett fem månader långt skadeuppehåll, och det var hon som gav Sverige en drömstart i fyrnationsturneringen i Linköping. Winberg, framspelad av Fanny Rask och Anna Kjellbin, satte 1–0 7.49 in i andra perioden och fem minuter senare ökade Lisa Johansson på till 2–0.

– Jag kände ingen ringrost. Jag var tillbaka på centerpositionen så jag hade lite problem i egen zon, men annars var det bra, säger Pernilla Winberg till Corren.

Damkronorna

Tyskland kvitterade

Men det var ändå inte tillräckligt.

Tyskland kom tillbaka, Laura Kluge reducerade och Tanja Eisenschmid kvitterade, och tvingade fram ett straffavgörande efter en mållös förlängning.

Där blev 2-0-skytten Lisa Johansson matchhjälte när hon sköt in den avgörande straffen.

– Vi spelade bra och stabilt, men fick utvisningar som kostade oss tillslut. De fick komma in i matchen. Man kan säga att det blev lite onödigt spännande, säger Winberg.

Finland nästa

För Damkronornas del väntar Finland – som fick 6–2 mot Ryssland – på lördagskvällen och sedan avslutas turneringen på söndag med matchen mot Ryssland.