Zibanejad satte sitt nionde mål för säsongen.

Måltorkan över för Zibanejad

Ottawas Mika Zibanejad spelade tolv matcher utan att göra mål. Fram till nattens match mot Washington, då det åter blev nätkänning för 20-åringen.

Zibanejad gjorde sitt nionde mål för säsongen när Ottawa vann hemma med 3-1.

– När lag kommer hit måste vi se till att de förstår att det inte kommer att bli lätt, säger Zibanejad enligt ottawasun.com. Lagkamrat Erik Karlsson hamnade också i Ottawas poängprotokoll via en assist. Backen stod för en stabil insats och röstades fram som matchens 3:e stjärna.

NHL 2013-2014

Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall svarade för fina framspelningar när Detroit värmde upp inför utomhusmatchen Winter Classic. Detroit föll dock i målfesten borta mot Nashville med 6-4.

”Inte vackert”

”Zäta” stod för en läcker passning fram till Kyle Quinceys 4-3-reducering i tredje perioden men hemmalaget lyckades ändå till slut hålla undan till seger.

Gästernas målvakt Jimmy Howard hade en tung kväll i kassen.

– Det var inte vackert, säger Howard som precis kommit tillbaka från skada.

Förlust blev det även för svensklaget Vancouver. Daniel Sedin satte 3-2 sent i tredje perioden men Brayden Schenn hann kvittera med 47 sekunder kvar. Vancouver förlorade sedan på straffar.