Foto: Bildbyrån

Jacobsen: Jag är på benen igen

Uppdaterad
Publicerad

I söndags kraschade den norska längdskidåkaren Astrid Uhrenholdt Jacobsen otäckt in i en stolpe under Holmenkollens tremil. Nu har hon repat sig. Samtidigt meddelar arrangören att man nu gör en översyn av banan.

”Tack för att jag i stort sett alltid har tur i oturen :-) Tillbaka på benen!”, hälsar hon på twitter i dag.

Norskan blev blåslagen kring axel och höft och drabbades av hjärnskakning.

Inför världscupen i skidskytte nästa helg (20-23 mars) gör nu arrangörerna en översyn av banan. Nya säkerhetsåtgärder kan bli aktuella.

– Vi är medvetna om att det finns två, tre platser som är särskilt utmanande, säger tävlingsledaren Hans Petter Olsen till NRK.

Bland annat överväger arrangörerna att sätta upp starkare skyddsnät på de mest riskfyllda platserna i banan. Nätet som Jacobsen föll igenom är egentligen inte konstruerat för åkare som kommer i hög hastighet. Men att helt eliminera riskerna går inte, enligt chefen för internationella skidförbundet Vegard Ulvang.

– Det finns inslag av risk i längdskidåkning som vi måste acceptera, säger han till NRK.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.