Jenny Rissveds. Foto: SNTV

Rissveds vann världscuptävling

Uppdaterad
Publicerad

Mountainbikecyklisten Jenny Rissveds vann den näst sista världscuptävlingen i sprint i Windham, USA.

– Jag var trött i finalen, men jag klarade det. Jag hade en tuff start på säsongen så det känns bra att vara tillbaka, säger hon till cyclingnews.com.

Den 20-åriga svenskan från Dalarna, som klev upp på en andraplats förra helgen i Kanada, kunde den här gången besegra värsta konkurrenten Kathrin Stirnemann från Schweiz, som blev tvåa. Rissveds innehar ledartröjan i U23-klassen inför världscupens slutskede.

– Jag har känt att den här säsongen bara skulle bli skit, men jag fick tillbaka lite självförtroende förra helgen och tyckte att det var roligt igen, så det var därför jag vann i dag, säger hon till SVT Sport.

Sveriges andra stjärnnamn, Alexandra Engen, beslutade sig tidigare i år för att ta en timeout och avbryta säsongen. Engen och Rissveds ligger nu tvåa, respektive trea i totalen – på samma poäng – bakom Stirnemann.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.