Jonsson nöjd – trots inställt test

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayföraren Andreas Jonsson skulle testa sitt skadade knä på träningen inför Polens GP på fredagskvällen – men banan höll inte måttet och testet ställdes in.

Jobbigt att inte få veta?

– Nä, det känns helt okej. Jag räknar med att köra som vanligt, säger han till TT.

Enligt ett pressmeddelande från arrangören var det bara Nicki Pedersen och Tomas H Johnsson som gav sig ut, de övriga förarna ”gav sin feedback och sina riktmärken så att banan kan förbättras under natten”.

Jonsson beskriver det tydligare:

– Banan var för dålig. Vi var inte överens riktigt, men jag tycker nog de (arrangörerna) gjort en missbedömning. Det var alldeles för mjukt, speciellt in i första böj så det är lika bra de river upp banan och gör om. Om jag fattat saken rätt ska de nu rafsa upp ungefär en decimeter, lägga tillbaka gruset, vattna och sedan köra med en sån där vält man har när man lägger asfalt, säger han.

Den sista träningen inför GP-premiären kommer i stället hållas vid 09.00 på lördagsmorgonen.

GP-premiären körs i fotbollsarenan Narodowy i Warszawa, och är rekordkort: sex meter kortare än den i Cardiff och tre meter kortare än den på Friends Arena i Solna. Problemet är att den är provisorisk.

Andreas Jonsson igen:

– Det är häftigt när man kommer till storstäder och det blir mycket publik. De har tydligen sålt 56 000 i förköp, så de räknar med 60 000 personer här. Då vill man inte göra bort sig, direkt. Men samtidigt så är det svårt att få till banan på sådana här ställen, men jag tror de kommer lyckas nu och jag räknar med att den kommer vara bra i morgon.

– Och knäet känns stabilt. Jag är inte 100 procent än, men jag tävlar ju i England i år vilket gör att jag har 10-11 tävlingar i ryggen istället för två. Det ska bara bli kul att komma igång med GP-säsongen nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.