Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smederna i finalmatchen mot Lejonen 2022. Foto: Björn Larsson Rosvall, TT

Smedernas nyförvärv inspirerad inför säsongspremiären

Publicerad

Förra året slutade Eskilstunas speedwaylag Smederna sist i tabellen. Nu laddar klubben för säsongspremiären den 7 maj och vill vara med och slåss om titeln i slutet av året.

Ett vårtecken så gott som något är att speedwaysäsongen snart drar igång. För Smederna gäller att ta revansch efter förra årets magplask då man nådde bottenplaceringen.

Lagledare Jerker Eriksson menar att klubben dragit några viktiga lärdomar.

– Vi tänkte att det löser sig, men det gjorde det inte. Det får vi ta med oss. Det gäller att vara på tårna hela tiden, säger han.

Inför säsongen har klubben värvat veteranen Kim Nilsson från konkurrenten Rospiggarna. Han säger sig vara inspirerad och tror sig ha en del att bidra med.

– Jag har mycket tankar och idéer om vad man ska gör för att prestera extra bra. Jag hoppas att jag kan tillföra mycket till klubben, säger han.

I årets första omgång tar Smederna emot Indianerna från Kumla.

I klippet berättar Jerker Eriksson och Kim Nilsson om sin förväntningar på speedwaysäsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.