Foto: SVT

Kalla om sparringen i Norge: ”Trivdes bra”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla känner stor motivation inför den kommande säsongen och har precis som i fjol kryddat den vanliga träningen med hårda pass i Norge – tillsammans med sina tuffaste konkurrenter.

– Jag var en vecka i Oslo och bodde hos Marit, berättar 26-åringen för SVT Sport.

I dag är det 100 dagar kvar till OS i Sotji och enligt de tittare som svarat i sociala medier är Charlotte Kalla ett av Sveriges absolut hetaste OS-hopp.

Kalla, som vann guld på 10 kilometer fritt och silver i sprintstafetten i Vancouver 2010, ligger dock lite lågt med sin målsättning.

OS i Sotji

– Det är en annan situation än inför Vancouver, där jag hade min favoritdistans. Jag har inte riktigt samma fina resultatrad bakom mig på de distanser som körs den här gången men jag är otroligt motiverad att göra ett gott jobb. Det tror jag kommer att kunna ta mig långt, säger 26-åringen.

– Det som jag ser mest fram emot är skiathlon, som OS inleds med, och sedan tremilen som avslutar.

”Bodde hos Marit en vecka”

Precis som förra året har hon varit på besök i Norge under den tuffa träningsperioden.

– Ja, faktiskt. Jag var en vecka i Oslo och tränade tillsammans med tjejerna där och bodde hos Marit (Björgen). Det var rullskidor, löpning och allt annat som hör till. Det var jättetrevliga dagar och jag trivs bra i deras sällskap.

Vill inte ta onödiga risker

Norskorna kommer att köra Tour de Ski – en tävling som Kalla väljer att avstå.

– Jag tycker att det är skitskoj att köra touren, men jag vet också att tävlingarna sliter och att jag ofta har varit ganska sänkt efter den perioden. Och jag vill liksom inte ta några risker i och med att det bara är en månad kvar till OS, när touren slutar.

I Sotji vill hon såklart vara med och tampas med fjolårets giganter – Marit Björgen, Justyna Kowalczyk och Therese Johaug.

– Det känns inspirerande att försöka utveckla saker, få ihop en bra helhet för att vara med och ge dem en fajt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji

Mer i ämnet