Foto: SVT

Kallur vägrar ge upp OS-drömmen: ”En sista chans”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport träffade idag Susanna Kallur. Häcklöperskan vägrar ge upp drömmen om OS i Rio, trots att skadorna fortsätter störa henne och att det är osäkert om det blir några tävlingar i år. ”Nu tar jag det sakta och försiktigt för att ge det här en sista chans”, säger hon.

Kallur har fortfarande smärtor i benet efter comebacken i tyska Karlsruhe i januari. Problemen är så stora att hon bara kan slätlöpa och träna på tekniken. Att löpa med häckar fungerar inte.

– Jag vill stegra belastningen sakta så att jag inte åker på fler bakslag, säger hon.

OS 2016

VM i Peking i augusti är långt borta just nu.

– Om jag ska vara med i VM måste jag vara igång och tävla i juli. Då måste jag börja springa med häckar i juni. Där är jag inte nu, det går nog inte, säger hon.

Faktum är att det är osäkert om det ens blir några tävlingar på hela säsongen.

– Det är helt öppet Jag vet inte om jag tävlar i sprint, i häck eller... Jag vet ingenting. Jag tar det dag för dag, säger hon.

– Det går framåt men det går sakta framåt, fortsätter Kallur.

Satsar hårt på Rio

– Jag tror att jag kan nå Rio även om jag inte tävlar i sommar. Men det är klart att det blir tufft. Rio har varit mitt stora mål hela tiden och jag tänker inte hetsa mig till att göra något mästerskap i sommar om det skulle leda till ett stort bakslag, säger hon.

– Nu tar jag det sakta och försiktigt för att ge det här en sista chans, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS 2016

Mer i ämnet