Katrineholms volleybollklubb. Foto: Bildbyrån

Katrineholm drar sig ur elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som i våras spelade Katrineholm SM-semifinal i volleyboll för damer.

Nu drar sig föreningen sig ur elitserien.

Anledningen? En allt mer ansträngd ekonomi.

Beskedet kom på tisdagsförmiddagen.

”Det är med sorg i hjärtat som vi är tvungna att meddela att Katrineholm inte kommer att ha ett damlag i elitserien kommande säsong. Trots hårt arbete från klubbens styrelse och andra ideella krafter har man inte lyckats samla den spelartrupp och de tränare som behövs”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Ekonomin orsaken

”Katrineholms volleybollklubb har sedan ett par år haft en ansträngd ekonomi. Förra årets oattraktiva matchtider betydde också att publiken svek med minskade intäkter som följd. Att förbundet – utan att kontakta föreningen – plötsligt valde att ta bort en av klubben viktigaste inkomstkällor, GP-turneringen, var naturligtvis också en stor missräkning och innebar ytterligare ett ekonomiskt avbräck”, fortsätter klubben.

Katrineholm bildades 1976 och tog sitt första SM-guld 2002, och vann även 2011, 2012 och 2013. Sistnämnda året tog laget en trippel (SM-guld, ligacupen och grand prix).

I våras drog sig Göteborg också ur elitserien och har ännu inte ersatts. Svenska volleybollförbundet skriver på sin webbplats att elitserien, som inleds 3 oktober, kommer att lottas om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.