Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Haaks storspel i klippet – dominerade i finalmatchen. Bilder från: Volleyballworld Foto: CEV/TT

Haak tokdominerade i tredje finalmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak är nästan alltid poängbäst för sitt Coneglianao men i den tredje ligafinalmatchen mot hennes gamla klubb Scandicci var den svenska stjärnan ostoppbar. Med 41 poäng ledde hon sitt lag till 3-1-seger och 2-1 i finalserien.

– Känns väldig skönt. Jag hade spelat lite mindre bra i förra matchen så nu kom jag ut med mycket energi. Vi hade även kollat videos och pratat om att vi måste få bättre ”connection” i laget, säger Haak till SVT Sport.

Om en och en halv vecka spelar Isabelle Haak Champions League-final men före dess är det tänkt att ligaguldet ska bärgas. I första finalen mot Scandicci blev det oväntat förlust men nu har Haaks Conegliano vänt matchserien med två vinster och kan säkra Serie A-titeln på lördag.

– I de två första matcherna kom vi inte riktigt upp i nivå men nu spelade vi mer avslappnat. Så det var lite revanschkänsla, säger Haak om finalserien där hennes Conegliano är stora förhandsfavoriter.

I gårdagens match dunkade Haak in poäng efter poäng från sin högerkant.

41 poäng är svenskans bästa poängskörd under hela säsongen. Hon tog poäng 35 gånger på 54 försök, dessutom hade hon 4 poänggivande block och två serve-ess. Det betyder 61 procents anfallseffektivitet, vilket är en otrolig siffra i de här sammanhangen.

Hon blev givetvis matchens lirare, MVP.

På lördag kan alltså Haak bli italiensk mästare igen.

– Jag vill inte jinxa något. Scandicci är väldigt bra och mycket bättre nu än när vi mött dem tidigare under säsongen. Så det kommer bli svårt, det har varit jämna matcher, säger den svenska stjärnan till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.