Isabelle Haak hoppas på nye förbundskaptenen Giulio Cesare Bregoli Foto: Moritz Muller / BILDBYRÅN

Isabelle Haak hoppas på nye förbundskaptenen: ”Har bara hört bra saker”

Uppdaterad
Publicerad

För 10 dagar sedan kom nyheten att det blir italienaren Giulio Cesare Bregoli som tar över det svenska damlandslaget i volleyboll.

– Jag har bara hört bra saker om honom, säger Sveriges superstjärna Isabelle Haak, som träffat nye coachen efter en serie-A-match.

49-årige Giulio Cesare Bregoli är under klubblagssäsongen tränare för Chieri i Italien och har ännu inte hunnit träffa landslagspelarna. Förutom Sveriges största stjärna, som har hunnit få en pratstund med Bregoli.

– Jag mötte faktisk hans lag Chieri i söndags så det var lite tajming där, säger Haak till SVT Sport.

Haak berättar att hon stötte på Bregoli vid spelarbussen efter matchen, som för övrigt svenskans Conegliano vann med 3-2 i set.

”Verkar taggad på att komma igång”

– Han verkade väldigt trevlig och taggad på att börja med landslaget, att presentera sig och komma igång.

Det svenska landslagets motor Isabelle Haak är faktiskt ett av skälen till att Bregoli tackade ja till förbundskaptensjobbet.

– Jag kan inte förneka att det känns stort att få jobba tillsammans med en spelare som Isabelle Haak. Låt oss konstatera att jag är glad att ha henne på min sida nätet i landslaget, sa Bregoli till volleybollförbundet.

Och beundran verkar vara ömsesidig.

”Strikt på ett bra sätt”

– Alla jag har pratat med här säger bara bra saker om honom, så det är väldigt kul. Han är ju mycket meriterad. Chieri har alltid haft en bra placering med honom som coach, säger Haak.

Landslaget, som ifjol var i final i Golden League och gick till åttondelsfinal på EM, siktar i år ännu högre och för att ta sig dit krävs hårt jobb. Isabelle Haak tror att Bregoli med sin personlighet kommer se till att spelarna höjer sig.

–Hans karaktär är lite annorlunda än vad vi är vana vid, jag tror att han kan vara lite mer strikt men på ett bra sätt och styra upp laget väldigt bra. Jag är väldigt taggad på att se hur han kan föra landslaget framåt, säger Haak.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Serbiens tränare, Giovanni Guidetti, hyllar Isabelle Haak inför EM-åttondelsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.