Maria Lindberg ska gå en prestigefull titelmatch. Foto: Roger Hansson

Klart med VM-match för svenska

Uppdaterad
Publicerad

Hon har redan tre ”mindre” mästarbälten.

Men nu får Maria Lindberg en tyngre VM-match.

I maj ska hon slåss om IBF:s mästarbälte i lätt mellanvikt.

– Jag är extremt glad, säger hon.

Maria Lindberg, 37, är redan världsmästare för de mindre organisationerna WIBA, WIBF och GBU. Men nu ska hon få gå en match om ett mer prestigefullt bälte: Den 16 maj ska hon slåss om IBF:s mästarbälte i lätt mellanvikt.        

– Jag är extremt glad. Jag får möta en riktigt bra mästare, det kittlar verkligen, säger hon till Expressen.

Många knockouts

Lindberg, som har vunnit 11 av 14 matcher och gått 2 oavgjorda, ställs mot Paola Gabriela Casalinuova. Argentinskan har vunnit tolv av tolv matcher i proffskarriären. Samtliga har hon vunnit på knock. 

 – Hon har mött varierat motstånd. Det är väl först de senaste motståndarna som har varit av hög klass. Jag ska se till att hon kommer få en svettig match. Jag vet hur jag ska ta henne, säger hon.

”Tufft att vinna”

Casalinuova får hemmaplan. Matchen ska avgöras i Buenos Aires.

– Det är en tuff uppgift jag har framför mig. Helst hade jag velat ha matchen i Europa. Det jobbades för att jag skulle få en match i Tyskland eller Danmark, men argentinskan ville inte lämna sitt hemland, säger Lindberg.

– Så nu får jag åka till Argentina i stället. Det är alltid tufft att vinna på bortaplan, framför allt om man möter en mästare. Jag känner mig dock redo att ta mig an henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.