Halvarsson, poängbäst i Sverige Foto: Bildbyrån

Knapp svensk seger mot Litauen

Uppdaterad
Publicerad

De svenska basketdamerna följde upp gårdagens förlust mot Grekland med vinst mot Litauen (72–69) i fyrnationsturneringen i Frankrike.

Sverige inledde betydligt bättre än Litauen och hade en tolvpoängsledning efter första perioden och i paus stod det hela 43–28 på tavlan, men sedan tappade man greppet och nästan matchen, men det blev ändå en seger till slut. 

– Vi pratade innan matchen om att driva upp tempot så mycket det bara gick och när vi hittade rätt efter ett par minuter hade Litauen svårt att hänga med, säger förbundskaptenen Lasse Johansson i ett pressmeddelande.

Basket-EM damer

”Tappar tempo”

– Vi tappar vårt tempo i andra halvlek, dels beror det på att Litauen går över i en zon för det har vi inte jobbat lika mycket mot som på man-man men det ligger i planeringen för nästa läger så när vi möter Litauen i EM kommer vi definitivt att vara redo, säger förbundskapten Lasse Johansson

Poängbäst i Sverige var Louice Halvarsson som svarade för 15 poäng tätt följd av Elin Eldebrink på 14.   

Sverige avslutar mot Frankrike imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basket-EM damer

Mer i ämnet