Foto: TT Nyhetsbyrån

Finsk sjukdom öppnar upp för Helgessons i EM-avgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Först Ryssland – sedan Sverige.

Så ser det nu ut i konståknings-EM.

Detta efter ett tungt finskt sjukdomsbesked.

– Det grämer mig, säger Kiira Korpi som har dragit sig ur EM-dramat.

Kiira Kopri låg fyra efter kortprogrammet i EM. Men på förmiddagen kom ett riktigt tungt besked från finskan: Hon tvingas stå över dagens friprogram på grund av sjukdom.      

26-åringen stod över gårdagens träningar på grund av magsjukesymptom och feber, och tillståndet förvärrades under fredagksvällen, meddelar det  finska förbundet i ett pressmeddelande.

Konståknings-EM

Låg fyra

– Under lördagens uppvärmning konstaterade jag det inte går att genomföra ett friåkningsprogram på grund av febern. Det enda vettiga med tanke på hälsan var att stå över tävlingen, säger Korpi.

– Det grämer mig att jag inte kan delta. Jag hade så gärna visat upp mitt nya program för EM-publiken och kämpat om en framskjuten placering

Kopri låg alltså fyra, efter tre suveräna ryskor. Hennes återbud ökar möjligheterna för systrarna Helgesson att nå en bra placering. Viktoria blev femma i kortprogrammet och Joshi sexa.

Vi liverapporterar från friåkningen, som startar 12.00. Den kan du följa här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konståknings-EM

Mer i ämnet