Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla kör femmilslopp med herreliten

Uppdaterad
Publicerad

Det blir stjärntätt på startlinjen i femmilsloppet i Dundret Runt. Johan Olsson, Marcus Hellner och Daniel Richardsson var alla klara för loppet sedan tidigare – den senaste i raden att köra är Charlotte Kalla. ”Det är ett startfält utan dess like”, säger arrangören Stefan Nieminen till SVT Sport.

Helgen den 11-12 april är det dags för Dundret Runt i Gällivare. Och det ser ut att bli riktigt stjärntätt. Sedan tidigare var Marcus Hellner, Johan Olsson och Daniel Richardsson klara för femmilsloppet NSD Classic – i dag skriver NSD att den senaste i raden att anmäla sig är Charlotte Kalla.

– Det känns helt fantastiskt. Hon är ju deltagaren som alla arrangörer drömmer om, Sveriges i särklass populäraste åkare, säger arrangören Stefan Nieminen till SVT Sport.

Får mäta sig med killarna

Startskottet för herr- och damklassen går samtidigt, vilket innebär att Kalla kommer att utmana Hellner, Olsson och Richardsson.

– Det är en gemensam start, så Charlotte kommer att få mäta sig mot herrarna även om hon tävlar för damerna. Det är ett startfält utan dess like, det är verkligen jättekul att de kommer upp och kör, säger Nieminen, som räknar med ungefär 2000 startande i de sammanlagt tre loppen som körs under helgen.

– Nu när det är klart att Charlotte kör kommer det att locka jättemycket folk. Både hon och Marcus kommer att ställa upp med autografer och bilder efter tävlingen, så det blir verkligen folkfest, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.