Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Maja Dahlqvist om den svaga formen. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Maja Dahlqvist:”Det är klart att det är frustrerande”

Uppdaterad
Publicerad

Efter världscupssprinten i Ruka har problemen fortsatt för Maja Dahlqvist.

– Jag försöker utesluta så mycket som möjligt, säger hon.

På startlinjen i Östersund står Maja Dahlqvist som haft en, minst sagt, tuff säsongsstart och blev utslagen i kvalet i världscupsprinten i Ruka för två veckor sen.

Efteråt sa Dahlqvist att kroppen inte fungerat som vanligt på sistone och att det var det sämsta hon åkt på flera år. Inför lördagens tävling är kroppen fortfarande inte helt återställd.

– Jag tror ju fortsatt att det känns som att något är knas i kroppen och att jag vill hitta vad det är så jag kan göra något åt det, säger Dahlqvist till SVT Sport.

Dahlqvist har gjort flera tester för att utesluta medicinska problem och än så länge har de inte visat att något ska vara fel.

– Jag har väldigt svårt att sätta någon typ av förväntning på mig själv. Jag hoppas ju bara att det känns mer normalt, att jag ska känna igen min kropp liksom.

Fotnot: I sprintkvalet i Östersund tog Maja Dahlqvist sig vidare som 20:e åkare. Intervjun gjordes inför tävlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.