Petter Myhlback ber Frida Karlsson om ursäkt Foto: Bildbyrån.

Petter Myhlback ber Frida Karlsson om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson var en av åkarna i damernas stafett som kritiserade skidorna efter guldmissen.

Vallachefen Petter Myhlback höll inte med om att de var dåliga – men backar nu från det han sa.

– Jag ser ju att Frida blir ledsen efteråt och jag ber om ursäkt för de uttalandena, säger han till Viaplay.

Sverige, med Emma Ribom, Ebba Andersson, Frida Karlsson och Maja Dahlqvist, i lagen, var stora favoriter till guldet i damernas stafett.

Men det ville inte sig, och efter att Frida Karlsson tvingats släppa Ingvild Flugstad Östberg i slutet på tredjesträckan blev det till slut bara ett brons för laget.

Karlsson kritisk

– Jag sliter lite hårt för att ta ikapp och sedan tycker jag att jag inte jag hänger med utför. Har inte haft så bra skidor, sa Karlsson till SVT Sport efter loppet.

Vallachefen Petter Myhlback var oense.

– Jag tycker inte att det är materialet som sitter i vägen, utan jag tror att många tv-tittare är väldigt kunniga och ser vad det är som händer ute i spåret. Det finns även en liten irritation, att så fort idrottsliga prestationer inte går dit drömmarna så är det materialet som sitter emellan, och i verkligheten är det nog inte så riktigt, sa han till SVT Sport.

Har haft möte

Karlsson var enligt uppgifter till flera svenska medier inte nöjd med Myhlbacks uttalande, och nu pudlar vallachefen.

– Självklart ångrar jag dem, säger han i Viaplay och berättar om ett möte som laget hade i går med anledning av händelsen.

– Vi hade ett bra snack med hela gruppen tjejer. När det blir sådär stökigt som det var så påverkar det hela laget. Vi har alltid en dialog och jag tycker att vi kom en bra bit på vägen i går.

Vallachefen försvarar skidorna i damstafetten (2/3 2023):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vallachef Petter Myhlback håller inte med sina egna åkare. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.