Sprang tillsammans – sedan gifte sig Henrik och Madelene

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsvarvet blev en speciell tillställning för många.

Inte minst för Madelene Nordström och Henrik Johansson – som gifte sig på Slottsskogsvallen efter att Henrik burit sin fästmö över mållinjen.

”Jag är fylld av kärlek, förväntan, lycka och glädje”, säger den lyckliga bruden till SVT Sport kort efter vigseln.

Solen strålade när Göteborgsvarvet 2015 gick av stapeln. Med 64.325 anmälda löpare blev loppet världens största halvmaraton, och det var en speciell dag för många. Inte minst för paret Madelene Nordström och Henrik Johansson.

Bar henne över mållinjen – sedan gifte de sig

Till åskådarnas stora förtjusning vigdes paret i Slottsskogen – efter att de klarat av loppets 21,1 kilometer sida vid sida och Henrik burit sin fästmö över mållinjen.

Göteborgsvarvet 2015

– Jag är så full av kärlek, förväntan, lycka och glädje, säger en glädjestrålande brud till SVT.

– Det var fantastiskt att få så många positiva reaktioner. Vi hade nummerlappar där det stod ”brud” och ”brudgum” på oss och många hejade på oss, både löpare och publik, berättar hennes numera äkta make Henrik Johansson.

”Var först ett dåligt skämt”

Paret delar ett stort idrottsintresse, men att giftemålet skulle ske i träningskläder var ingenting som de hade tänkt från början.

– Det var mest ett dåligt skämt först, men ju mer vi tänkte på det, desto mer kände vi att det här är nog vi, säger Henrik.

Det nygifta paret ska nu åka tillbaka till hotellet för att vila upp sig lite, innan en trerättersmiddag med deras närmaste väntar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborgsvarvet 2015

Mer i ämnet