Malmö nobbade 23 miljoner – för Kiese Thelin

Uppdaterad
Publicerad

Örebroaren Isaac Kiese Thelins succé förra säsongen har gett eko i Fotbollseuropa. Enligt uppgifter till SVT Sport tackade Thelins klubb, Malmö FF, nyligen nej till ett bud från franska ligasexan Bordeaux. Bordeaux ska ha erbjudit MFF 23 miljoner kronor för anfallaren, ett bud som skåningarna inte accepterade. – Det har jag inga kommentarer till, säger han till SVT Sport.

Isaac Kiese Thelin var en bidragande orsak till att Malmö försvarade sitt SM-guld och att man blev första svenska klubb som kvalificerade sig för gruppspelet i Champions League på 14 år.

Han har haft en fantastiskt utveckling sedan han under förra säsongen lämnade IFK Norrköping för Malmö. Men budet på 23 miljoner kronor som MFF nu nobbat vill inte Thelin kommentera.

allsvenskan 2015

– Just nu fokuserar jag på att vara ledig, sen får vi se vad som händer när vi samlas igen, säger Thelin till SVT Sport.

Thelin är den senaste i raden av Malmö-spelare som ryktas vara på väg bort. Markus Halsti har ett utgående kontrakt och kan vara på väg till DC United i amerikanska MLS.  I går blev det klart man att tappar Emil Forsberg till Bundesliga 2-laget RB Leipzig.

Sedan tidigare har man tappat Simon Thern, Ricardinho och Magnus Eriksson.

SVT Sport har förgäves sökt Malmös sportchef Daniel Andersson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet