Pär Mårts och Henrik Lundqvist. Foto: Bildbyrån

Mårts nobbar Hagelin – hoppas på Lundqvist

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens kollaps mot Kanada ändrar förbundskapten Pär Mårts om i laget inför kvällens möte med Tyskland.

Dessutom hoppas han fortfarande på New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist.

Jonas Enroth är tillbaka i målet efter att Anders Nilsson vaktat kassen i 4-6-förlusten mot Kanada. Daniel Rahimi ersätter Jonas Ahnelöv. Mårts lovar även istid för Nicklas Danielsson.

Nederlaget mot Kanada innebär att Sverige får byta spelplats från Prag till Ostrava. De två främsta lagen stannar i Prag, men eftersom Tjeckien är hemmanation blir de kvar i huvudstaden.

Ishockey-VM 2015

– Det är absolut inte optimalt, säger Anders Nilsson till SVT Sport.

Han nobbar Hagelin

I och med nattens förlust mot Washington ligger New York Rangers under med 3–1 i matcher i Stanley Cup. Förbundskapten Mårts tänker inte vänta in Rangers Carl Hagelin, men avslöjar att han är sugen på Henrik Lundqvist.

– Vi ringer Lundqvist om Rangers åker ut. Men han borde vara här innan måndag. Det blir ingen Hagelin, han är längre ner i hierarkin i Rangers, säger Mårts till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2015

Mer i ämnet