Kungen av GGN – ”Pela” Renet – riskerar att missa chansen till en femte raka seger i klassikern Foto: Johan Ejeborg SVT Sport

Mästaren kan missa Gotland Grand National

Uppdaterad
Publicerad

Pierre Alexandre ”Pela” Renet riskerar att missa Gotland Grand National i slutet av oktober. Den fyrfaldige GGN-mästaren skadade axeln illa i Belgiens VM-deltävling i juli och rehabiliteringen tar längre tid än väntat.

– Jag vill väldigt gärna försöka vinna en femte raka seger i GGN, men i dagsläget vet jag inte om jag kan komma till Gotland, säger ”Pela” till SVT Sport.

30-åringen som dominerat GGN de senaste fyra åren satsar på Dakarrallyt i Sydamerika i januari. I oktober är det meningen att fransmannen ska testa sin axeln i samband med ett ökenrally i Marocko.

Gotland Grand National

– Jag kan bara hoppas på positivt svar från den tävlingen, fortsätter Renet.

Stjärnduellen i fara

Många har sett fram emot duellen mellan ”Pela” och Joakim Ljunggren. Sverigeettan har i år dominerat SM-serien och laddar för en trippelseger i klassikerna Ränneslätt, GGN och Novemberkåsan.

– Det vore tråkigt om ”Pela” inte kommer. Han är ju den svåraste motståndaren, säger Ljunggren till SVT Sport.

SVT sänder live från ”motionärernas Vasalopp” i Gotland Grand National lördagen 24 oktober. Ett längre sammandrag från elittävlingen visas söndagen 25 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland Grand National

Mer i ämnet