Gustafsson mot Jones i titelmatchen i september 2013. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mästarens svar efter Gustafsson-kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Cirkusen går vidare. Nu har UFC-mästaren i lätt tungvikt, Jon ”Bones” Jones svarat på kritiken från bland andra svenske Alexander ”The Mauler” Gustafssons utspel på en returmatch om titeln.

Alexander Gustafsson vill ha en returmatch om UFC-titeln snarast. Mästaren Jon Jones har dock andra planer och går emot den kritik som riktats mot honom för att han inte ställer upp på en titelmatch mot svensken.

”Min karriär, inte er”

– Att fråga efter en match mot en obesegrad olympisk brottare, en Strikeforce-mästare (MMA-organisation lik UFC) – gör mig på något sätt till en fegis? Vad sägs om det faktum att jag redan har slagit Gustafsson, oavsett hur jämnt ni tycker att det var? Det är min karriär, inte er, skrattar Jones i en video som går att se på Youtube.

UFC

Jones vill möta Daniel Cormier trots att UFC vill att titelmatchen mot Gustafsson ska bli av. Oviljan att gå en returmatch snarast mot Gustafsson har en del i Jones förhandlingar om ett nytt kontrakt med UFC, som uppges pågå i nuläget.

Gustafsson: ”Var en man”

Där vill UFC-presidenten Dana White att Jones skriver på för en retur mot svensken, som själv gått ut och satt press på Jones.

”Jon Jones, var en man, en mästare och skriv på avtalet och sluta fly. Tänk på att efter jag slår dig och blir mästare kanske jag gör samma sak mot dig när du jagar mig för en retur, som en hämnd för att du inte accepterade min utmaning. Förr eller senare måste du möta mig, se till att det blir snart! Fansen vill ha den här fajten, UFC vill ha den här fajten och jag vill ha den här fajten, och jag förtjänar den”, skrev Gustafsson på sin Facebook-sida i går.

Det verkar som att Jones inte viker ner sig i förhandlingarna. När en returmatch blir av är långt ifrån klart. Jones och Gustafssons hittills enda möte vanns på poäng av mästaren Jones i september förra året, i en match som många anser vara Jones jämnaste titelmatch. Jones har varit mästare sedan mars 2011.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet