Khamzat Chimaev jublar efter en av sina UFC-segrar. Foto: Bildbyrån

MMA-svensken Khamzat Chimaev drar sig ur fajten mot Leon Edwards

Uppdaterad
Publicerad

Det svenske MMA-stjärnskottet Khamzat Chimaev, 26, skulle ha mött världstrean Leon Edwards i Abu Dhabi den 20 januari.

Nu tvingas han i stället dra sig ur fajten, vilket sajten Frontkick Online var först att rapportera.

– Khamzat har haft coronaviruset och när han började träna igen kände han att hans lungor inte hade återhämtat sig 100 procent, säger hans manager Ali Abdelaziz enligt ESPN.

– Han behöver tid för att lungorna ska få återhämta sig och nu handlar det om att ta den nödvändiga tiden, fortsätter Abdelaziz.

Från början var tanken att de två skulle ha mötts på årets sista UFC-gala, i Las Vegas den 19 december. Den gången tvingades britten Leon Edwards dra sig ur matchen på grund av covid-19.

Matchen skulle ha blivit Khamzat Chimaevs första huvudmatch i UFC, världens största MMA-organisation.

”Vila upp dig Khamzat, jag är säkert på att vi ses snart ändå. Men jag vill fortfarande gå match den 20 januari på Fight Island. UFC, fixa det”, skriver Edwards i sociala medier, och flera andra welterviktare har redan erbjudit sig att ersätta svensken.

Den obesegrade Khamzat Chimaev (9-0 totalt, 3-0 i UFC) har gjort kometkarriär i UFC med tre segrar på rekordtid, bara 66 dagar. Matchen mot Edwards var en stor chans för svensken att visa att han hör hemma i världseliten. När han kan tänkas vara tillbaka i oktogonen är i detta nu oklart.

KLIPP: Khamzat Chimaev: ”Många fajters är bara tuffa på gymmet”

REPORTAGE: UFC-svensken som gör kometkarriär (24 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.