Alexander ”The Mauler” Gustafsson Foto: TT Nyhetsbyrån

”The Mauler” går titelmatch i oktober

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Gustafsson kommer att möta UFC-mästaren i lätt tungvikt Daniel Cormier vid en gala i Houston, Texas, i oktober, bekräftar UFC på sin hemsida. ”Äntligen!”, säger Gustafsson manager Tomas Ghassemi till SVT Sport.

Den tilltänkta matchen mot Cormier i september ställdes in för ett par veckor sedan, på grund av att titelhållaren drogs med en knäskada.

Nu bekräftar UFC att Alexander ”The Mauler” Gustafsson ändå får chansen att gå en titelmatch.

Alexander Gustafsson MMA

– Äntligen! Spontant hade man velat köra i Vegas men Houston är braockså. Och det viktiga är att Alex tävlar om bältet, säger Tomas GhassemI till SVT Sport.

Fram med kalendern

Lördag 3 oktober i Houston, Texas, möts Gustafsson och Cormier i en match om mästarbältet i lätt tungvikt.

– Det är en chans till revansch, Alex är bättre än det som hände senast. Han är extremt laddad, extremt motiverad. Och han är skadefri.

Och ska man tro Ghassemi är det redan på förhand fördel ”The Mauler”.

– Cornier är mästare, en duktig kille som är extremt stark. Men vi trorgaranterat att vi har en stor chans. Stilmässigt passar det bra, Alex har längre räckvidd. En perfekt match-up.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alexander Gustafsson MMA

Mer i ämnet