Foto: SVT Sport

Möt bandesignern Pierre Michelet

Uppdaterad
Publicerad

Fransmannen Pierre Michelet började arbeta på terrängbanan för två år sedan. Han har tidigare stått bakom två EM-banor och är nu stolt att göra VM-premiär med en bana fylld av utmaningar.

– Det är ett bra ställe att ha fälttävlan på. Den ställer hästens smidighet och ryttarens balans på prov. Och uthålligheten. Det är en lång och krävande bana, säger Pierre Michlet, bandesigner VM-tävlingen i fälttävlan i Haras du Pin. 

– Jag har designat en väldigt tekniskt kombination. Det är den bästa banan, fortsätter Michlet. 

VM i Ridsport 2014

SVT-experten Gunilla Fredriksson säger så här efter att ha gått banan:

– Det är en fyrstjärnig, det är en mästerskapsbana. Det är mycket uppför och nerför hela tiden. Det är en fantastiskt vacker bana runt slottet, och kullar hela tiden. Det gör att det blir en mycket konditionskrävande bana.

– Det är mycket tekniskt. Mitt emellan alla svackor är det små svackor och kullar, framför och bakom hinder, vilket gör att det kan vara svårt att hålla rytmen i galoppen. Det kan störa, det är ett inslag i det hela, mitt ibland alla svåra hinder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet