Felix Rosenqvist hade en lyckad helg. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Dubbelseger för Rosenqvist i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist imponerade stort när han vann helgens två Indy Lights-race i Toronto. Svensken ledde båda loppen från start till mål. ”En helt otrolig helg”, säger Rosenqvist.

Småländske Rosenqvist har stått över de två senaste tävlingshelgerna i det amerikanska formelbilsmästerskapet på grund av åtaganden i Europa som krockat. Men svensken visade att hans frånvaro inte varit av ondo för formens skull.

Rosenqvist vann fredagens fria träning och därefter även det efterföljande tidskvalet. I helgens första race fortsatte han sedan på den inslagna vägen och ledde från start till mål.

Segern innebar pole position i söndagens race, ett lopp som Rosenqvist också ledde från start till mål. Han är därmed den förste föraren under 2016 års Indy Light-säsong att vinna två race under samma helg.

– En helt otrolig helg, utbrister Felix Rosenqvist. Bilen har varit fantastisk, och jag har verkligen njutit av varje varv ute på banan. Att vinna båda racen här, efter att ha stått över de senaste två helgerna, är mer än jag hade kunnat drömma om, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

24-årige Rosenqvist har nu vunnit tre race totalt i Indy Lights den här säsongen – fler än någon annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.