Kruse summerar: ”Perfekta förhållanden”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Rallyt 2017 är över. SVT Sports expert Jonas Kruse är mer eller mindre lyrisk över denna upplaga. ”Det har varit perfekta förhållanden. Jätteviktigt att vi fick till ett riktigt vinterrally” säger Jonas Kruse till SVT Sport.

Toyotas överraskande fina prestation med segrande Jari-Matti Latvala och Pontus Tidemands seger i WRC 2. Det var två av höjdpunkterna i årets rally.

– Viktigt för Toyota att komma tillbaka efter 17 år, och få en sådan succéstart. Alla har haft fel om dem, de har gjort en fantastisk start. Att Pontus lyckades vinna var jätteviktigt. Han ska vinna WRC 2 i år, och lyckades stå emot pressen, säger Jonas Kruse.

Svenska rallyt

Neuville behöver vinna

Om Thierry Neuville, som hade segern i en liten ask, men kraschade och fick se sin seger flyga iväg säger Kruse så här:

– Körningen han presterade visar att han har ett stort sparkapital. Men det är oerhört små marginaler. Det var alltså två-tre centimeter som han vred däcket med in i däckstraven. Annars hade han vunnit. Jag tror han blir farlig framöver, men han behöver också ett par segrar på rad, säger Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet