Skyttegravarna mellan Antonio Lindbäck och Indianerna är avgrundsdjupa. Foto: TT.

Lindbäck om Indianernas plan: ”Skiter fullständigt i dem”

Uppdaterad
Publicerad

Krisdrabbade speedwayklubben Indianerna kan slippa konkurs men den förre föraren Antonio Lindbäck har inget medlidande utan kan mycket väl tänka sig att löpa linan ut och få klubben på fall.

Tingsrätten i Örebro har beslutat att bifalla klubbens ansökan om en företags- rekonstruktion, skriver SVT Örebro.

En rekonstruktion innebär att de som lånat ut pengar får tillbaka 25 procent. Det kommer Antonio Lindbäck, som har krav på 700 000 kr, inte att gå med på. Vid en konkurs får han ingenting.

– Säger de 50 procent då börjar vi prata, säger han till P4 Dalarna.

Han har inget till övers för klubben.

– De höll på att sätta mig i personlig konkurs i vintras. Jag skiter fullständigt i hur det går för dem, jag har ju heller inte fått några pengar, säger Lindbäck med hetta.

Lindbäck hävdar att han gav klubben ett erbjudande i linje med dagens rekonstruktionsmodell men fick kalla handen.

– De kastade tillbaka att jag var dum i huvudet. Vi har kämpat stenhårt för dem, jag och de andra förarna, och fått så mycket skit av dem, så att de ska komma undan så lätt är inte okej. Jag vill inte se dem på en speedwayplan igen, säger Lindbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.