SVT:s expert tror på stentuff final

Uppdaterad
Publicerad

Richard Göransson leder med 22 poäng före tvåan Robert Dahlgren inför STCC-finalen på Ring Knutstorp. SVT Sports expert Jonas Kruse tror ändå på ett rafflande avgörande. ”Är det någon gång det oväntade händer är det i STCC”, säger han.

De båda stallkamraterna Göransson och Dahlgren är de enda som slåss om mästerskapstiteln i STCC. Efter batterihaveri i fredagens andra kval får Dahlgren starta bakom Göransson i de båda finalracen.

– Tufft för Dahlgren, han hade både ett poängmässigt och psykologiskt övertag när det här plötsligt händer. Nu startar han bakom Göransson i båda heaten, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Trots det tror han på en stenhård kamp om titeln.

– Är det någon gång det oväntade händer så är det i STCC. Det blir kanske det tuffaste racet så här långt. Man måste komma ihåg att det här är det sista de här bilarna gör.

Göransson leder 22 poäng för Dahlgren. Johan Kristoffersson dominerade kvalet och var snabbast i båda heaten, i finalen slåss han om en bronsplats.

– Han är oerhört stark när det är lite blött, som det har varit här. Det är en fördel han har, säger Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.