Lexi Thompson lyfter pokalen efter att ha tagit hem majorn Nabisco Championship. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nordqvist 16:e – 19-åring segrade

Uppdaterad
Publicerad

Tonåringen Lexi Thompson tog sin första major när hon segrade i Nabisco Championship.

Efter att ha fallit till plats 18 inför den avslutande fjärde rundan i Nabisco Championship tog Anna Nordqvist två platser och slutade 16:e.

Men efteråt handlade allt om en 19-åring. Amerikanskan Lexi Thompson vann årets första major, hennes första i karriären och sin fjärde LPGA-seger. Hon var bogeyfri under sin 68-runda (par 72) och gick sammanlagt 14 under par.

LPGA-touren

Det var tre slag bättre än Michelle Wie som Thompson gick ut i ledarboll med.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är vad jag har jobbat så hårt för. Sen är det en stor ära att få vinna just Kraft Nabisco med all dess historik, säger Thompson enligt golf.se

I och med segern blev Thompson den näst yngsta majorvinnaren i historien. Vid segern var hon 19 år, en månad och 27 år gammal. Morgan Pressel är den yngsta segraren då hon vann samma tävling 2007, 18 år tio månader och nio dagar gammal.

Anna Nordqvist var till slut 13 slag efter segraren. Pernilla Lindberg delade 34:e-platsen, tre över par medan Caroline Hedwall slutade på delad 64:e plats, elva över par.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet