Omspel mellan Alingsås och Guif

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås får rätt – semifinalen mot Guif i fredags tilläts pågå för länge. Nu har förbundet beslutat om omspel.

–  Hela matchen kommer att spelas om. När det diskuterades om omspel, fanns inte förlängningen som alternativ utan hela matchen skulle spelas om. Det fanns inte med i diskussionen om bara en del av matchen, säger Ralf Lundberg, tävlingschef på förbundet till SVT Sport.

Alingsås lämnade in en protest eftersom de ansåg att Guifs kvittering skedde  fem sekunder efter att första förlängningshalvan var slut. Mattias Tholin kvitterade i det absoluta slutskedet och Guif vann sedan efter andra förlängningen med 34-31.

Elitserien i handboll 2013-2014

Alingsås fick rätt

Protestutskottet konstaterar att matchens första förlängning pågick fyra eller fem sekunder för länge, sedan klockan stannats felaktigt i samband med ett avkast. Utskottet har gått igenom situationen grundligt med tidtagaren.

– Ganska så tidigt i mötet var protestutskottet eniga om att matchklockan var fel och med det så tog man upp protesten och gav Alingsås rätt. Sen fanns det två alternativ. Att ge Alingsås vinsten eller omspel och beslutet blev det andra, säger Ralf Lundberg.

Men i Alingsås är man missnöjd med beslutet – de vill helst stå om vinnare av matchen.

”Vi vann ju”

– Ja, vi vann ju den, säger klubbchefen Christer Mårtensson till Alingsås Tidning.

De överväger att överklaga till Riksidrottsnämnden – en process som tar flera veckor.

– Det faller på sin egen orimlighet eftersom match nummer två ska spelas på onsdag, säger Lundberg till SVT Sport.

Lundberg har därför kallat tävlingskommittén och de berörda klubbarna till ett möte i morgon förmiddag för att bestämma hur man ska göra. Som Lundberg ser det finns det två alternativ: antingen spelar man match nummer två först, eller så får man skjuta på match nummer två tills Riksidrottsnämnden avgjort saken.

”Vi överklagar inte”

– Vi trodde inte det skulel bli såhär, men nu när matchen ska spelas om är det fokus på det. Killarna är professionella och kommer ställa in sig på matchen och omspel, säger Rolf Brunell som är ordförande för Guif.

– Vi står för att älska och inte hata, kommer inte bli någon hatamatch från vår sida, inte alls.

Ska ni överklaga beslutet om omspel?

– Nä, det ska vi inte göra. Inte med det jag vet idag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i handboll 2013-2014

Mer i ämnet