Doldisen en miss från guld: ”Hamnade i ett björnbärssnår”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Johansson gjorde ett kanonlopp på medeldistansen i Skottland, och hade länge en stor ledning. Men missen på sista kontrollen kostade henne guldet. Men det blev trots allt ett brons för svenskan. ”Har bestämt mig för att vara jättenöjd”, säger hon till SVT Sport.

Uppsnacket inför dagens medeldistanslopp i Skottland handlade mest om att den svenska stjärnan Tove Alexandersson inte kunde vara med på grund av fotskada. Men det glömdes snabbt bort. Doldisen Emma Johansson, 34, gjorde ett sensationellt lopp och hade länge en 40 sekunders ledning. Men missen på sista kontrollen kostade henne guldet. Meja Rantanen, Finland, passerade mållinjen 30 sekunder före Johansson.

– Jag missbedömde kontrollen och gick in lite tidigt. Jag hamnade i ett björnbärssnår och kom inte där ifrån. Jag hann tänka många negativa tankar innan jag stämplade kontrollen, säger Johansson

Orienterings-VM 2015

– Det känns helt sjukt, var med och krigade om guldet idag. Är jätteglad, säger hon.

Annika Billstam försvarade guldet, och var 50 sekunder före Rantanen i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2015

Mer i ämnet