Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ridefelt blev bäste svensk på medeldistansen. Foto: Bildbyrån

Herrarna utan medalj på medeldistansen – Kyburz överlägsen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen medalj för de svenska herrarna på medeldistansen.

I stället visade regerande världsmästaren Matthias Kyrburz sin klass.

– Det här är den manliga motsvarigheten på Tove Alexanderssson idag, säger SVT Sports Jacob Hård.

Efter damernas dubbla medaljer tidigare under lördagen var det dags för herrarna på medeldistansen under orienterings-VM i Schweiz.

Regerande världsmästaren på medeldistans, Matthias Kyburz, fick en flygande start och övertog ledningen med hela 57 sekunder efter den sjätte kontrollen. Det växte till slut till en seger med två minuter.

– En helt överlägsen Matthias Kyburz, vilket lopp han gör. Det här är den manliga motsvarigheten på Tove Alexandersson idag, summerade SVT Sports kommentator Jacob Hård.

Tungt för svenskarna

Gustav Bergman fick en lovande start men hade det något tungt. 32-åringen blev slutligen femma, två minuter och 40 sekunder bakom Kyburz.

– Jag har gjort vad jag kunde. Tekniskt gjorde jag det jättebra men fysiken var inte där, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Jag är nöjd med prestationen nu men hade velat mycket mer än det här.

Bäste svensk blev Albin Ridefelt som vaknade till efter en trögare start och blev fyra.

– Jag borde bara ha varit kall och legat efter Matthias (Kyburz) där. Jag skulle ha hängt på honom så hade jag haft en medalj i alla fall, säger Ridefelt till SVT Sport.

Svensken var 25 sekunder från bronset.

– Just nu känns det jättesurt för jag känner att jag är i mitt livs form. Det är min bästa individuella VM-placering så någonstans kommer jag nog vara nöjd men just nu är det bara tomt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.