Emil Jönsson, Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson och Teodor Peterson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fredriksson: ”Allt går vår väg”

Uppdaterad
Publicerad

 –Sverige är i ”zonen”. Allt går vår väg. Helt sanslöst bra, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson efter de svenska bronsen i sprintstafett i dag.

-Att Jönsson får två medaljer på fall, vad är oddsen på det?, frågar sig Fredriksson

-Men vi har flyt så är det bara. Man brukar säga att man ska ta antal medaljchanser och dela på 5 för att få fram hur många medaljer man brukar ta. Nu är det ju medaljchanser gånger 1,2, säger Fredriksson om Sveriges osannolika effektivitet under detta OS med 11 medaljer.

OS i Sotji längdskidor

SVT:s kommentator Jacob Hård gläds med Finland och Iivo Niskanen som gick sista sträckan.

–Vilket genombrott för Iivo Niskanen och vilken skön revansch för 15 km där han förlorade bronset med 2/10 till Daniel Richardsson, säger Hård.

-Två olika brons förstås. Damerna fajtar och herrarna får ett brons. Tror tjejerna är mer nöjda. Stinas sista sträcka är ju grym, säger Fredriksson.

-Jag trodde det skulle gå lite snabbare under loppet. Det var inte förrän på femte som farten gick upp och Jönsson orkade int. Han är inte i sin bästa form, säger Fredriksson om herrloppet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji längdskidor

Mer i ämnet