SVT Sports Jonas Karlsson Foto: SVT

”Ishockeyn kan bli magisk”

Uppdaterad
Publicerad

Ishockeyturneringen med Tre Kronor kan bli magisk. Det tror SVT Sports krönikör Jonas Karlsson, som här svarar på fem snabba frågor om OS i Sotji.

Vad ser du mest fram emot under OS?

– Ishockeyturneringen, den kan bli magisk. Ishockeyn är enorm i Ryssland. Bara hoppas att Tre Kronor får vara med länge.

Krönikör Karlsson om OS

Vem överraskar i svenska truppen?

– Oj, det kan ju vara många. Men jag säger Hanna Erikson (längdskidor). Dels för att jag tror banan kan passa henne bra, dels för att hon kämpat hårt för att överkomma skador och motgångar. Hon har visat att hon kan slå de bästa i vinter.

Vad är du mest orolig för?

– Egentligen är jag inte så orolig för terrorattacker. Arrangören kan troligen skydda arenor och aktiva bra. Organisationen kommer säkert vara klanderfri. Jag är mer orolig för snön. Kräksnö, salt snö, blötsnö, fet snö, snorsnö, snösnö... Svenskar låter rädda när de talar om snön uppe i Krasnaja Poljana. Och längdåkarnas för-OS gick ju sådär.

Största svenska medaljchansen?

– Stafettlagen i skidor, både distans och sprint, bör fixa någon medalj. Sedan tror jag en del på Maria PH, skicrossåkarna VÖN (Victor Öhling Norberg) och Anna Holmlund samt curlinglagen. Så visst kommer det att trilla in lite medaljer, även om jag kanske inte förväntar mig Vancouver-utdelning (11 medaljer, varav 5 guld).

Hur många guld kommer Sverige ta?

– Av princip tippar jag alltid noll guld. Det brukar innebära succé... Men nej, jag vet inte. Jag hoppas att det trillar in något i alla fall. Ska vi säga två? Curling och skicross. Men det kan ju vara helfel också. Hur mår Johan Olsson förresten?

Fakta

#mittos14

Hur tror du att det går för Sverige i vinter-OS? Vilka höjdpunkter ser du fram emot mest och vilket är ditt hittills bästa OS-minne? Dela med dig på sociala medier under hashtagen #mittos14

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krönikör Karlsson om OS

Mer i ämnet