Piraterna på fastare mark

Uppdaterad
Publicerad

Piraterna från Motala tog ett stort steg mot slutspel i speedwayens elitserie genom att vinna hemma mot bottenlaget Västervik med 53-37.

Piraterna inledde starkt, men starkt nedflyttningshotade Västervik jobbade sig in i matchen och efter tio heat var hemmalagets ledning knappa 31-29.

Men efter pausen blev det fart på Piraterna. Tre raka 5-1:or sänkte definitivt Västervik och matchen var avgjord när två heat återstod att köra.

Banans suveräner var hemmaförarna Greg Hancock och Darcy Ward, som tillsammans körde ihop 26 poäng. Hancock vann samtliga sina fyra heat och tolv poäng.

Australiensaren Ward körde in 14 poäng. Piraterna vann till slut med hela 53-37. Poängbäst i Västervik var nyförvärvet Tobiasz Musielak. Den polske junioren som debuterade samlade ihop tio poäng.

Det var andra raka segern för Piraterna, vars möjligheter att bli bland de sex lag som gör upp om SM-guldet ökat markant. Det skiljer nu fyra poäng ner till Smederna på sjunde plats.

För Västervik ser det mörkt ut. Teoretiskt finns fortfarande en liten möjlighet till förnyat kontrakt i elitserien, men det mesta talar för att klubben degraderas efter 24 raka säsonger i den högsta ligan.

Måndagens match fullbordade den tionde omgången i elitserien. Fyra omgångar återstår.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.