Pops julvärd: "Fästmön övertalade"

Mr Vinterstudion, André Pops, blir SVT:s värd på julafton. -Min första tanke var att säga nej men min fästmö övertalade mig, säger Pops, som är glatt överraskad över uppdraget.

-Vi har ju två barn som är två och fyra år och får fira jul den 23 och jag hoppas att den vita lögnen går hem, fortsätter Pops med ett leende.

En fundering som Pops har är att läsa ur en skrivbok från lågstadiet och hans första kontakt med sportjourna- listiken. -Jag kommer att tala om drömmarna om att bli sportjournalist och kanske bjuda på en hemlighet.

Sina egna jular minns André Pops med väldigt mycket kärlek och värme. En tid på året då hela familjen och släkten samlades och hade obegränsad tid tillsammans. En jul som avviker är den jul som familjen Pops - med mormor, morfar och farmor - firade på Cypern. Då var André åtta år gammal, men kommer fortfarande ihåg hur de satt i tomteluva och badbyxor på hotellbalkongen och delade ut julklappar.

André Pops har varit programledare för många stora sportevenemang. Och ledde även nationaldagsfirandet förra året tillsammans med Marie Serneholt. Pops fick tidigare i år också tv-priset Kristallen, som årets bästa sport-tv-profil.

André Pops, 38 år, lever tillsammans med sin fästmö Malin och deras två barn, Theo och Elliot. Han är född och uppvuxen i Eskilstuna, men flyttade till Stockholm 1997. Under sin tid på journalisthögskolan praktiserade han på SVT-sporten, där han sedan blev anställd.

Jonathan Kvarnström

Publicerad: