”Prestige att vara bästa svenska”

Uppdaterad
Publicerad

VM i Peking blir historiskt för svensk del. Aldrig tidigare har Sverige haft full representation i det kvinnliga stavhoppet på ett globalt utomhusmästerskap. Angelica Bengtsson, Malin Dahlström och Michaela Meijer vill alla vara med i kampen om nytt svenskt rekord – redan i torsdagens Diamond League-tävling i Stockholm.

– Det är fantastiskt att vi är tre stycken som är med och fightas om rekordet, det är prestige att vara bästa svenska, säger Malin Dahlström som för mindre än en månad sedan slog till med 4.55, nytt personligt rekord, bara fem centimeter ifrån Angelica Bengtssons svenska utomhusrekord som sattes i juni.

– Jag tror vi triggar varandra genom att Malin kanske känner att hon är äldst och då borde vara bäst, Michaela känner att hon länge varit snäppet under mig och vill ta nästa steg, och jag känner att jag alltid har varit bäst och då vill jag fortsätta vara bäst, säger Angelica Bengtsson.

Friidrotts-VM

Samtidigt som konkurrensen i toppen triggar, innebär den även en trygghet.

– Vi känner varandra väldigt bra och hjälper varandra på alla sätt, säger Michaela Meijer.

Och ska man tro Angelica Bengtsson, lär det nuvarande svenska rekordet inte stå sig särskilt länge till.

– Frågan är snarare hur högt det kommer vara.

De vill slå nytt rekord

Angelica Bengtsson

Född: 1993

Personligt rekord: 4.60 (nuvarande svenskt utomhusrekord)

Malin Dahlström

Född: 1989

Personligt rekord: 4.55

Michaela Meijer

Född: 1993

Personligt rekord: 4.52

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet