Foto: SVT Sport/Bildbyrån

Renberg om stängd SHL: ”Inte lika intressant”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir allt hårdare krav på klubbarna som ska spela i SHL – och SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg tror att ligan kan bli stängd på sikt. – Det blir inte lika intressant, säger han i Hockeykväll.

Fyra miljoner i eget kapital och en arena med kapacitet för minst 5 000 åskådare, varav 3 500 ska vara sittplatser.

Det är kraven som väntar samtliga klubbar i SHL inför säsongen 2016/17. Redan till hösten ska de större arenorna stå klara och nästa säsong kommer att vara ett så kallat kontrollår.

På sikt tror SVT:s hockeyexpert att ligan kan vara på väg att bli stängd – där SHL-klubbarna inte kan åka ur.

– Det finns ju två sidor av myntet såklart. Jag förstår SHL-klubbarna som vill stänga ligan, men håller det verkligen i det långa loppet? Det krävs att publiken vill se matcherna för att man ska kunna locka sponsorer och så vidare. Det blir inte lika intressant med en stängd liga. Tänk på kvalmatcherna, ovissheten... Vem hade till exempel gått och sett Modo nu om ligan hade varit stängd?, säger Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.