”Det bubblar av förväntan”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s sändningar från stjärnspäckade Gothenburg Horse Show inleds i kväll med ett magasin på SVT Play. ”Vi vill ge publiken inblickar i hur förberedelserna inför tävlingarna går till och så bjuder vi på intervjuer och reportage. Det riktigt bubblar av förväntan i luften här i Göteborg”, säger SVT Sports programledare Maria Wallberg.

SVT Sport sänder hela påskhelgen från Göteborg, den 40:e upplagan av tävlingen. Höjdpunkten blir VC-finalerna i hoppning och dressyr, som drar igång under fredagen.

Sändningarna inleddes i kväll med ett magasin, där publiken bland annat får bekanta sig med de fyra svenska finalryttarna: Henrik von Eckermann (enda svenska hoppryttaren på plats), Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel och Emilie Nyreröd.

– Dessutom hoppas vi kunna bjuda på intervjuer med några av de internationella toppnamnen, säger Maria Wallberg.

Ett namn som kommer till studion är amerikanen Rich Fellers, som vann 2012 års VC-final och rider på tävlingens äldsta häst, 20-åriga hingsten Flexible.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.