Kittels mål: ”Ska bli världens bästa evenemang”

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel log stort – och gjorde tummen upp till hemmapubliken. Efter andraplatsen i Friends kür lovar Patrik Kittel att den nya tävlingsformen kommer tillbaka – men med ännu vassare ryttare. ”Det ska bli världens bästa evenemang”, säger Kittel till SVT Sport.

I Top Stars fick dressyrpubliken se nio av världens främsta dressyrekipage tävla i Grand Prix och Grand Prix kür.

Världsettan oslagbar

Svenske stjärnan Patrik Kittel – hjärnan bakom tävlingen – blev tvåa i lördagens inledande klass.

I dagens kür var Kittel revanschsugen – men återigen fick han se sig slagen av världsettan Isabell Werth på Don Johnson.

Ekipaget var i stort sett felfritt, förutom på slutet när publikens klappande gjorde ”Johnny” lite spänd. Segerprocenten landade på 82,575.

– Han var fantastisk. På slutet med applåderna blev han lite spänd, men det var okej, säger Werth till SVT Sport.

– Jag är glad att det gick så bra.

”Enorm klass”

Till tonerna av ”Isn't she lovely” bjöd Kittel och Deja på en energisk kür med många tempoväxlingar, där en travskola belönades med en tia.

Totalt fick Kittel 80,825 procent, trean Jessica von Bredow-Werndl fick 80,200.

– Tre ryttare över 80 – det är en enorm klass. En standard som vi aldrig har haft här innan. Och det är jag väldigt stolt över, säger Kittel.

– En stor eloge till Kittel, vi är väldigt glada över att ha den här tävlingsformen. Det var en fantastisk atmosfär, en jättestor arena – massor av potential. Jag ser fram emot att komma tillbaka, säger Werth.

”Ska bli världens bästa evenemang”

Och tyskan lär få anledning att komma tillbaka till Friends – Kittels nya tävling ska bli ännu bättre.

– Jag ska försöka få ännu mer prispengar, jag ska försöka få ännu mer toppryttare att komma. Små saker ska ändras för att få det till världens bästa evenemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.