Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Kittel var väldigt nöjd med sin kür. Foto: Bildbyrån

Svenskens glädje efter küren: ”Wow”

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna imponerade då VM-dressyren avslutades i danska Herning. Bäst av dem var Patrik Kittel och Touchdown som slutade på en fin sjundeplats i küren.

– Det är en av de coolaste ritterna jag har gjort i hela mitt liv. Jag hade en enda liten tabbe. Wow, säger han till SVT Sport.

Patrik Kittel fick 83,679 procent, Therese Nilshagen med Dante Weltino fick 83,046 och Juliette Ramel med Buriel fick 80,682. Alla gjorde det bra i sina avslutande prestationer på VM.

Kittel var väldigt nöjd efter sin ritt då han knöt nävarna i en segergest och tillfälligt tog ledningen.

– Sådan fantastisk ung häst. Han har imponerat på mig hela helgen. Han ger en sådan trygghet, säger han om Touchdown.

Även Nilshagen lämnar Danmark med en fin känsla.

– Jag hade roligt och det mesta satte där det skulle. Jag är väldigt nöjd. Det har varit ett jättefint mästerskap. Överlag kan jag absolut vara nöjd med min insats, säger hon.

Även den svenska förbundskaptenen Bo Jenå hyllar sina ryttare.

– Sista dagen var verkligen wow för alla ryttarna. Jag är väldigt glad att de har den orken och den spänsten som behövs för att vara bra tredje dagen, säger han.

Nilshagen kom elva och Ramel på en trettondeplats.

Cathrine Laudrup-Dufour och Vamos Amigos gjorde ett nytt försök att vinna ett historiskt första guld åt Danmark men räckte inte till den här gången heller. Brittiskan Charlotte Fry följde upp segern i GP-specialen med ännu ett VM-guld på Glamourdale. Fry fick 90,654 procent mot danskans 89,411.

Nederländskan Dinja van Liere på Hermes knep bronset på 86,900.

Det var samma prispall som i Grand Prix-specialen.

– Jag har aldrig ridit framför en bättre publik än den i kväll. Det var världens bästa känsla, säger Fry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.