Foto: TT Nyhetsbyrån

Fredricson tvingas till hästbyte i världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

I somras tog Peder Fredricson och All In OS-silver tillsammans. Men i helgens världscuppremiär tvingas svensken nu klara sig utan sin topphäst. ”Vi vågar inte chansa och ta med honom dit. Han behöver vila upp sig, säger Peders fru Lisen Fredricson till Ridsportförbundet.

I går kväll stod det klart att All In drabbats av kolik – valacken kan därför inte delta i sändagens världscuppremiär i Olso.

Reportage: Mental styrka bakom OS-silvret

– Veterinären har varit ute och tittat på honom och han verkar må bra nu, säger Lisen Fredricson till Ridsportförbundet.

– Han blir troligtvis inte borta någon längre tid. Det är bara oturligt att det kommer precis nu, innan avresan till Oslo. Men vi vågar inte chansa och ta med honom dit. Han behöver vila upp sig.

Vilken häst den svenske OS-silvermedaljören startar med istället är ännu inte bestämt. Enligt TT är det till och med osäkert om svenskan kommer till start i världscupklassen.

Med till Oslo har Fredricson hästarna Flip's Little Sparrow, Carat Desire och Uncle Blue.

Läs mer: Fredricson om OS-silvret: ”En fantastisk dag”

Övriga svenskar bland de 40 ryttare som startar i världscupen är Rolf-Göran Bengtsson (Casall Ask) och Henrik von Eckermann (Yajamila).

Klassen är en 1.60-hoppning med omhoppning. Tävlingen sänds i SVT Sports app och på svtsport.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.