Baryard-Johnsson: ”Kommer bli spännande tävlingar” Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Här är svenskarna som får chansen på Friends

Uppdaterad
Publicerad

Sedan tidigare är internationella toppnamn som Bertram Allen och John Whitaker klara för Sweden International Horse Show. Nu är det klart vilka nio blågula hoppryttare som gör dem sällskap. ”Det kommer att bli väldigt spännande tävlingar”, säger Malin Baryard-Johnsson.

Nye förbundskaptenen i hoppning, Henrik Ankarcrona, har tagit ut sin första trupp.

Bland de mer namnkunniga svenskar som får chansen i Friends Arena i Stockholm finns OS-silvermedaljören Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson, Douglas Lindelöw och Jens Fredricson.

– Det är en kul bredd på ryttarna. Det kommer att bli väldigt spännande tävlingar och bra sport, säger Baryard-Johnsson i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är också internationella stjärnor som irländaren Bertram Allen, britten John Whitaker och belgiska tvillingbröderna Olivier och Nicola Philippaerts klara.

21-årige Allen gjorde succé i Stockholm i fjol när han vann tre av de största klasserna.

– Det var en fantastisk show förra året. När jag åkte därifrån hade jag inga planer på att inte komma tillbaka. Jag gillade det verkligen och ser så mycket fram emot att åka tillbaka, säger Allen till SVT Sport.

Tävlingarna från Friends sänds i SVT.

Svenska hoppryttarna Sweden International Horse Show

Peder Fredricson

Malin Baryard Johnsson

Jonna Ekberg

Angelie von Essen

Douglas Lindelöw

Helena Persson

Jens Fredricson

Jacob Hellström

Karin Martinsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.