Tyska superstjärnan Isabell Werth. Foto: Bildbyrån

Dressyrstjärnan hyllar svenska publiken

Uppdaterad
Publicerad

Tyska superstjärnan Isabell Werth är stor favorit till segern i världscuptävlingen i dressyr i Scandinavium som inleder Göteborg Horse Show i dag. SVT Sports Maria Wallberg träffade den sexfaldiga OS-mästaren under Sweden International Horse Show i december ifjol för att sammanfatta hennes framgångsrika 2016. Hon blickade även fram mot 2017 och EM i Göteborg.

Isabell Werth är världens främsta dressyrryttare. Hon är stor favorit att vinna VC-dressyren i Göteborg, dit hon kommer att återvända i sommar för att rida EM.

– Jag ser självklart fram mot att få tävla i EM i Göteborg i sommar. EM är ett av mina stora mål i år, liksom för hela det tyska landslaget. Det kommer att bli en fantastisk tävling. Den svenska publiken är alltid stor och entusiastisk och jag älskar att tävla på svensk mark, säger hon till SVT Sport.

Se hela intervjun med Werth i spelaren ovan.

Werths främsta meriter

Werth är världens i särklass främsta dressyrryttare med sex OS-guld, sju VM-guld och nio EM-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.